STRANDGÅRDEN

LIDT HISTORIE

4 Stjernet campingplads på Syddjurs i hjertet af Kaløvig, lige ud til vigen. 

En mindre plads, med terrasser der følger det bugtende landskab og giver de fleste pladser fantastisk udsigt over havet.  

Strandgården, som er hjertet af pladsen, ligger i midten og er over 200 år gammel og har dermed en lang og spændende historie. 

I 1900-tallet fungerede den som aftægts gård for Rosenholm Slot, der beværtede adelen, når den kom rejsende i hestevogn, for at benytte sig af gårdens badehus på stranden. 

I 1960’erne blev gården solgt til fotograf Mogens Amsnæs og hustru. De omdannede strandgården til, efter datidens standart, en moderne campingplads med både toilet, bad og kiosk. 

 

 

I forbindelse med åbningen i 1962 var berømtheder som bl.a. Dirch Passer og Lily Broberg med til indvielsen. Deraf kommer sangen “Hul i Spanden”. 

Sidst i 1970’erne købte århusianske forretningsmænd gården, for med arkitektskolens hjælp, at omdanne selve gården til en eksklusiv restaurant og galleri. 

Midt 80’erne sælger de strandgården. Derefter drives den som et kommanditselskab, med bortforpagtning af restauranten, som efterhånden var blevet meget velkendt. 

Mogens og Inge Nielsen købte gården i 2002, og kommanditselskabets lange historie er slut. De påbegynder den store renovering, af næsten hele gården og pladsen, der med tiden desværre var blevet til vokset og misligholdt. 

Campingpladsen drives herefter med vægt på kvalitet og god service. Kendt for gode og rene faciliteter, fantastisk beliggenhed og lækre hytter. 

Vi (Lars, Sanne og vores tre børn) falder pladask for stedet og rykker familien fra Thy til Djursland. Hvor vi overtager stedet i efteråret 2023. Vores mission med stedet er klart at fortsætte den gode service og kvalitet og så ønsker vi at give flere, mulighed for at nyde vores skønne rammer – også om vinteren. Derfor har vi nu renoveret Pejsestuen, så den kan bruges til flere formål. Som undervisning, intimkoncert, comedy, kursus, konference, teambuilding, bootcamp, madlavning, børnefødselsdag, retreats med overnatning, mulighederne er mange.  

Vi har også en dejlig sauna, som er åbent hele året, perfekt til vinterbadning. 

I det nye år starter der yogaundervisning, det glæder vi os meget til. 

Vi er så spændte på vores nye eventyr.

Der er ingen grund til at vente – book din ferie online allerede nu!